Romantische tafelstyling communie - gepubliceerd op 03-03-2019

Voorbereidingen

Op 16 februari organiseerde ik in samenwerking met Sparkle een styled shoot rond communietafels. Dit om de printables en party accessoires van sparkle in de kijker te zetten. Een van de thema's was het romantische meisjesthema met roze tinten en vele bloemen.

Alles begon bij de printable. Dit was het uitgangspunt  en rode draad doorheen de styling. We trokken de romantische sfeer door in de keuze van de bordjes. Het zouden bordjes worden in de vorm van rozen. Heel mooi maar helaas waren deze niet op tijd geleverd en hebben we andere bordjes gebruikt tijdens de shoot. 

Bij het bestellen van de bloemen hield ik drie kernwoorden in mijn achterhoofd. Romantisch, fris en lente. Ik wou een weelderig bloemstuk maken wat niet te overweldigend was voor een communietafel. Mijn keuze ging naar vele weelderige roze rozen, witte ranonkels, roze tulpen, witte seringen en om er een extra lentegevoel aan toe te voegen ook enkele felle gele tulpen. Die gele tulpen maakte het geheel niet te zwaar en zorgde voor een speels effect.


Styling

Voor deze tafel heb ik ervoor gekozen om het witte strakke servies te combineren met oude gouden kandelaars. Het goud van de kandelaars kwam terug op het bord door gebruik te maken van de kartonnen bordjes van Sparkle. Door het oude en het strakke te combineren bekom je een romantisch maar toch frisse uitstraling van je tafel.

Het is leuk om kartonnen bordjes te combineren met porselein. Het geeft kleur aan je tafel zonder veel moeite.

DIY projectjes

Met de printables kan je zoveel kanten op.  Deze vlagjes bijvoorbeeld. We maakten er in 1,2,3 een taarttopper van.  Twee rietjes en een draadje, meer heb je niet nodig.

Ook deze etalagere (foto rechts) is een DIY project.  Een oude omgekeerde bloempot met een schaal erop bevestigd. Gouden spuitlak erover en je hebt een etalagere die perfect in dit thema past. Gebruik verschillende soorten en hoogtes van potten en spuit ze in dezelfde kleur. Zo bekom je een mooie etalage voor je sweettable.

Op onderstaande foto heb ik een etalagere gemaakt van oude onderbordjes en een eierdopje uit de Kringloop. Het onderste bordje kreeg een gouden kleur en de rest heb ik gelaten zoals het was.


Flower hoops

Deze flower hoops maakte het plaatje compleet. De sweettable krijgt hierdoor zo veel meer uitstraling en nodigt uit om er te gaan kijken.

Het is leuk om een eyecatcher boven je sweettable te hangen. Dit kan zoals hier met de flower hoops. Een andere mogelijkheid is een ballonnenslinger. Nu eigenlijk zijn er tal van mogelijkheden. Laat je creativiteit spreken en probeer alles goed te visualiseren bij de uitwerking.

Sweettable

De taart werd een naked cake die ik voorzag van dezelfde bloemen als het tafelstuk. Een leuke sweettable is heel divers, verschillende lekkernijen die mooi ge√ętaleerd worden. 

Een combinatie van een kleine taart met cupcakes, koekjes en fruit is een goede combinatie. Hier kan je natuurlijk zo ver in gaan als je zelf wil maar deze 4 is een goede basis.

Vendors

Fotografie; Flowtography

Bloemen en Styling; Wauw events

Party supplys; Sparkle

Taart; Ingebakken

Printables; Sarkle

Menukaart; Salon Hippie

Tablewaer; Hallo at jools